nlp trženje

Kaj sploh je NLP in kaj ima z njim prodaja?

NLP ali nevro lingvistično progamiranje je znanost, ki raziskuje kako bolje razumeti sami sebe in tako bolje razumeti okolico s katero želimo sodelovati.

Kako razviti svoje potenciale in kako doseči sposobnosti, v katere morda niti ne verjamemo. Dejansko gre za nadgradnjo nas samih, da bi bili sposobni doseči več. Vsekakor je to prava pot za vsakega komercialista, ki ga zanima boljša prodaja.

nlp trženjeNevro – kot pove že sama beseda, pomeni živčevje našega telesa in njegovo povezanost z možgani. Preko tega oslikamo svet okoli sebe in ga občutimo. Vid, sluh, vonj, …

Lingvistično – lahko prevedemo v jezikovno ali komunikativno. Zelo pomembno dejstvo je kako smo ljudje sposobni komunicirati z drugimi. A ne le to. Zelo pomembno je, da znamo dobro komunicirati tudi sami s sabo. Le kako bi lahko bili uspešni v poslu in komunikaciji, če ne bi razumeli niti samih sebe, svojih misli in želja.

Programiranje – si zamislimo kot dejansko računalniško programiranje. Sedaj pa namesto računalnika vizualizirajmo sebe, svoje telo in možgane. Koliko let smo preždeli v šoli, da smo se »programirali« do stopnje, ko smo lahko samostojno zakorakali v svet?

Vidimo, da so NLP, trženje in prodaja tesno povezani. Pomembno je, da zaznamo kaj čuti stranka, se prilagodimo in se pravilno odzovemo. Pravilno pa se odzovemo, če posedujemo dovolj znanja in ga znamo samozavestno uporabiti ob pravem času.

Kako NLP vpliva na nas?

Če malce poenostavimo – vrnimo se v trenutek sproščenosti. Morda v večer, ko s prijatelji igrate pikado. Nikoli ga niste resno igrali in zavedate se, da boste težko zmagali. A v določenem trenutku (dobra volja, družba, smeh, podora) zadenete svoj cilj. Takoj v naslednji igri se vam zdi, da ste postali nepremagljivi in zadevate skoraj vse. Postajate pravi ostrostrelec. Čudež?

Niti ne. S spremembo čustev v določenem trenutku ste pridobili na samozavesti, rešili ste se treme in svoje telo pripravili do tega, da je z rezultatom presenetilo celo vas.