Stres je zakoreninjen v človeški DNK, saj je človeški rod skozi zgodovino obdržal pri življenju. Dandanes pa je stres človeku zelo velik sovražnik.

Ena izmed pomembnejših točk v poslu je obvladovanje stresa. Prav pri trženju se kronične težave s stresom odrazijo na uspešnosti samega trženja in na koncu tudi na uspešnosti celotnega podjetja.
Komercialist ima velikokrat na svojih ramenih občutek izjemne teže in ravno v tem leži ključ do boljših rezultatov. Izredno pomembno je, da se komercialist nauči obvladovati stres in ga morda celo izkoristi sebi v prid. Kako je to sploh mogoče?

Obvladovanje stresaZnanje prinaša samozavest in zmanjšuje stres

Izobraževanje ter razširjeno znanje je vsekakor predpogoj in osnova za vsakega dobrega komercialista. Na podlagi s tem znanjem pridobljene samozavesti in zavedanja, da bo v vsaki situaciji pripravljen tudi na najtežja vprašanja, se raven stresa občutno zmanjša.

Vlaganje podjetja v izobraževanje zaposlenih dokazano prinaša rezultate na dolgi, a tudi že na kratki rok. Odpravljajo se nepotrebne napake, obdelujejo se področja, na katera včasih komercialisti niso upali niti stopiti. Zmanjšanje stresa pa s sabo prinaša še nekaj zelo pomembnega – izboljšano komunikacijo!

Izboljšana komunikacija v trženju pomeni izboljšanje prodaje

Zmanjšanje stresa za sabo potegne tudi izboljšano komunikacijo. Ta je potrebna že v samem podjetju za grajenje večje pripadnosti in s tem občutka, da želimo za podjetje narediti nekaj dobrega. Na prvem mestu nismo več mi, ampak uspeh podjetja, ker smo samo skozi tega primerno nagrajeni tudi sami. Izboljšana komunikacija se odrazi tudi skozi samo trženje in skozi pristop do stranke na trgu. Prav dobra komunikacija je seveda eden ključnih elementov za dobro prodajo.

Torej: najprej potrebujemo znanje, ki nas navda s samozavestjo, katera izboljša nivo naše komunikacije in na koncu pripelje do pozitivnih rezultatov. Seveda pa nikakor ni nezanemarljivo, da so zaposleni, ki niso pod stresom, tudi bolj storilni in manj podvrženi bolniškim odsotnostim.

Želiš postati del naše ekipe? Pošlji prijavo!

Deli s prijatelji