Stopite v korak s tehnologijo za boljšo prodajo!

Komercialist in prodaja

Ste se znašli v začaranem krogu, ko vaša prodaja stagnira, morda celo upada? Izkoristite sodobno tehnologijo in vse kar ponuja!

Neizpodbitno dejstvo je, da se je življenje kakršnega smo poznali še pred nekaj desetletji, močno spremenilo. S prihodom interneta, so se stvari pričele korenito spreminjati, v zadnjih letih pa je digitalizacija postala nujna, če sploh še želimo ostati v koraku s časom. In ne gre zgolj za digitalizacijo analognega, selitev s papirja na zaslone različnih naprav, pač pa za povsem drugačno miselnost. Kupci so se prilagodili in močno spremenili svoje nakupovalne navade. Ampak, ali ste jim sledili?

Prodaja trpi, če trgovec zaspi

Tehnologija in prodajaKako zaslužiti s potniki, če se ne nahajate na vlaku s katerim se vozijo? Domala vse generacije so se prilagodile sodobnim trendom in s pridom izkoriščajo vse izboljšave, ki jih ti prinašajo v njihova življenja. Priznati je potrebno, da dandanes že zelo težko najdemo tudi babico ali dedka, ki ne bi imela stika s pametnim mobilnim telefonom. Pa čeprav je morda v tej starostni skupini vpliv sodobne tehnologije morda nekoliko manj viden, se je potrebno zavedati, da prihajajo novi rodovi kupcev in ti drugače kot digitalno, niti ne znajo.

Ste prilagodili svojo prodajo in prodajne kanale? Čeprav ste morda doslej menili, da vaš posel ne spada na splet, pa je resnica precej drugačna. Pravzaprav vsak posel, trgovina ali storitev imajo svoje mesto na spletu. Naj bo to kot osnovni prodajni kanal, morda prostor za trženje, ali pa zgolj kraj kjer kupec pride do potrebnih informacij. Veste kaj se zgodi, če nič od tega ne najde? Enostavno poišče naslednjo vstopno točko, ki pa je (boleče za vas) verjetno vaš konkurent.

Trgovina se je preselila na splet

Spletno nakupovanjeFizične trgovine množično prodajajo preko spleta. Tisti najhitrejši so takoj pričeli s kombinacijo fizične in spletne trgovine, nekateri so prešli zgolj na digitalno, spet tretji pa odpirajo spletno trgovino in na fizično niti pomisliti nočejo. Vsi kupci so namreč na spletu! Tam iščejo vse kar potrebujejo, od informacij do nakupa. In kje, ter kdaj lažje prodati kot pa takrat, ko je kupec v sklepni fazi odločanja o nakupu. Dobesedno se boste počutili kot ribič ob ribniku kjer plava nešteto lačnih rib.

Morda malce nenavadna primerjava, a pojdimo še korak dlje. Kako boste te ribe polovili? Zavedati se je treba, da ne jedo vse enake hrane in vabe tudi drugače vidijo. Na tem mestu vstopi analitika. Zajem in analiza podatkov s katerimi se odločimo za najboljšo strategijo. Na spletu je vsekakor nešteto možnosti za to, da svojim kupcem na najboljši način predstavite svojo ponudbo in jih prepričate, da ste pravi naslov zanje. Digitalno vlada celotnemu svetu, zato je še kako potrebno da obvladate vse tovrstne kanale za prodajo in oglaševanje. In teh vsekakor ni malo. V nadaljevanju vam zaupamo še nekaj malega na to temo.

Do pravega kupca s pravo strategijo

Nikakor ni mogoče reči, da boste na spletu vedno uspešni z uporabo enake strategije. V določenih primerih boste bolj uspešni z uporabo e-poštnih sporočil (mailing), v drugih s plačanimi prispevki v spletnih medijih, spet v tretjem primeru morda z oglaševanjem in prodajo preko socialnih omrežij. Ampak kako vedeti kateri kanal je tisti pravi in kako se odločiti, da bo prav? Tu nastopimo mi in vam s svojimi bogatimi izkušnjami svetujemo, ter pripravimo in izpeljemo ustrezne kampanje, ki bodo imele za rezultat povečanje prodaje.

Ni namreč nepomembno komu prodajate. Za katero starostno skupino gre, katere kategorije in vsebine so vašim kupcem zanimive, na kakšen način uporabljajo splet. Imajo pri tem v rokah ves čas svoj pametni telefon, tablico, ali pa za spletno brskanje uporabljajo računalnik. Če kaj, potem za nabiranje informacij pred nakupom vsi uporabljamo Spletni iskalnik Google. Ste že opazili oglase med serviranimi zadetki? Potem so tu prilagojeni oglasi na socialnih omrežjih in nadvse pomembna spletna optimizacija, ki poskrbi, da se vaša spletna stran oglašuje kar sama od sebe.

Imamo rešitev za vas!

V podjetju Top Prodaja d.o.o. imamo to srečo, da sodelujemo z izjemnimi strokovnjaki s področja trženja in prodaje, kar nam daje izrazito prednost pred konkurenco. Za nami je 20 let trdega dela, učenja in nabiranja izkušenj, ki smo jih sedaj pripravljeni deliti z vami. Si želite povečati svojo prodajo? Potem nas morate samo še kontaktirati in nam zaupati svoje želje!

Pišite nam

    Dodaj odgovor

    Your email address will not be published.

    You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    *